Home Help, ik loop vast…

Help, ik loop vast…

Help, ik loop vast…

Regelmatig krijg ik één van de volgende vragen…

Wat moet ik doen als ik weg zak of vast loop in een neerwaartse spiraal?
Wat moet ik doen als er iets op mij drukt waardoor ik negatief denk?

Je herkent vast één of meerdere onderstaande symptomen als je wegzakt in deze neerwaartse spiraal;

 • Ik voel mij zwaar
 • Het lijkt of ik geen fut meer heb
 • Ik voel mij negatiefhealing hilde
 • Er drukt een zwaar deken op mij
 • Ik denk vrij negatief
 • Ik heb geen vreugde
 • Ik doem denk
 • Ik voel mij waardeloos
 • Ik voel mij onzeker
 • Mijn hoofd zit overvol
 • Ik voel mij boos en verdrietig
 • Ik voel mij leeg…

Als je je voelt wegzakken in een neerwaartse spiraal, let dan eens op welke gedachten je op dat moment had. Als je dat kunt zien kan je waarschijnlijk zien dat je onbewust of bewust een negatieve gedachte had over jezelf of over een situatie. Maar meestal gaat dat over jezelf. Een onbewuste gedachte kwam in je op dat je niet goed bezig bent, dat je niet goed genoeg bent of dat je niet mooi bent.. Dat kunnen een hele reeks gedachten zijn. In elk geval zijn het  gedachten die niet positief waren over jezelf. Deze gedachten vormden een oordeel over jezelf.

Doordat je een oordeel of meerdere oordelen over jezelf velde en in die oordelen geloofde kan je zien dat je op dat moment in een neerwaartse spiraal wegzakte. Je werd kwaad of gefrustreerd, je voelde je teleurgesteld over jezelf, je voelde je klein en nietig worden, je voelde je onzeker. Je werd er verdrietig van en dacht dat de hele wereld zo naar je keek. Je partner, je vrienden, je collega’s, familie …

healing hildeOp het moment dat je een oordeel over jezelf uitsprak werd je onzeker. Dan viel er een zwaarte over je heen.
Let er eens op, hoe vaak veroordeel jij jezelf?
Hoe vaak denk je negatief over jezelf?
Hoe vaak wordt je wel niet boos op jezelf omdat je je veroordeelt?
Hoe vaak voel jij je slecht door je eigen oordelen?

Daarom is het van belang dat jij alert gaat worden op wat je denkt over jezelf. Geen oordelen of vooroordelen meer over jezelf. Als je dat niet meer doet ga je merken dat er een verandering naar jezelf groeit. Je voelt je veel beter, je voelt je zekerder, je zelfvertrouwen en liefde voor jezelf groeit want je kraakt jezelf niet meer af. En om nog een stapje verder te gaan, heb begrip naar jezelf in plaats van een oordeel.

Natuurlijk wil je dit want je wenst je goed en zeker te voelen. Soms gaat dat als vanzelf om geen oordeel over jezelf te hebben en soms ga je merken dat de oordelen over jezelf om je oren slaan.
Het is niet erg want je wenst er aan te werken. Begrijp dat vallen en opstaan erbij horen.
En denk je dat je dat niet alleen lukt, ik help jou als Lichtwerker of volg eens een les kosmosofie.

Dus..

healing hildeLet op je gedachten
Let op wat je vooral dacht over jezelf
Vel geen oordelen of vooroordelen over jezelf
Mocht je het toch doen, geloof er absoluut niet in.
Heb begrip voor jezelf.

 

Author: Hilde