Home Waarom gebeurt wat gebeurt?

Waarom gebeurt wat gebeurt?

Waarom gebeurt wat gebeurt?

Ik krijg veel vragen van de mensen wat deze tijd betekent voor de wereld. De wereld die in chaos verkeert en zekerheden en structuur onderuithaalt. Het lijkt wel of wij de tijd krijgen om meer aandacht te schenken aan elkaar. Sommige mensen zijn op dit moment thuis en zijn vrij van werken. Anderen werken dan weer van thuis uit. Een ander deel van de bevolking is dan weer wel aan het werk en delen de zorg voor de zieken, zorg voor de wereld.

Wat is dan de bedoeling van deze tijd?

Als ik heel eerlijk ben kan ik je daar geen antwoord op geven. Ik zie alleen dat er barsten komen en dat dit veranderingen met zich meebrengt. Ik hoor, zie en lees dat mensen contact zoeken met elkaar op verschillende manieren en dat dit toch heel belangrijk word. Misschien wel belangrijker dan voordien? Ineens voel je weer meer dat je om één of meerdere personen geeft en wil weten hoe het met hen gaat.

Ik zie ook twee kanten van een medaille in deze wereld, ego en toch iets wijzer zijn. Deze sluier werd opgelicht in de voorbije weken. Het hamsteren gaf duidelijk een ego gedrag aan vanuit angst. Dan wordt het mij telkens opnieuw duidelijk dat we geen van allen onder de invloed van angst onderuit kunnen. De hele wereld lijkt er wel op gebouwd te zijn en blijkbaar hoort dat ook bij ons fundament. De iets meer bewuste mensen probeerden hier niet in mee te gaan en reageerden anders.

Wat mij ook opvalt is dat het zo een groot gegeven is wat er gebeurt en dat elke mens geraakt wordt. Het is zo groots dat wij als mens er geen weet van hebben wat hiervan de bedoeling is. Soms worden er tipjes van de sluier opgelicht en kan je veronderstellen dat je weet wat het gaat brengen. Maar met zekerheid kan je niets vertellen. Alleen God weet wat de bedoeling hiervan is.

Wat deze tijd voor mij brengt kan ik je wel vertellen. En misschien heb je daar ook echt iets aan. Deze tijd geeft mij de keuze hoe ik er wens mee om te gaan. Blijf ik in drama en angst zitten? Of ga ik in vertrouwen, wetende dat het momenteel niet anders is.

Vanuit angst naar vertrouwen is het een hele stap. Toch blijft voor mij niets anders over om in vertrouwen te gaan. Dat leer ik nog meer uit deze tijd. Vertrouwen en daar een stevig fundament van maken. Vertrouwen dat dit gebeurt met een reden die wij niet voor de honderd procent kennen maar dat dit gebeurt vanuit liefde wijsheid. Ook al zie ik zoveel gebeuren in de wereld, ik blijf vertrouwen hebben dat het Goddelijk plan juist ineen zit.

Door dat ik vertrouw probeer ik ook wijs met de situatie om te gaan. Ik voel dat schrijnende situaties mij raken omdat ik mij in iemand anders zijn of haar plaats kan stellen. Ik kan het verdriet, angst en de pijn voelen.

Ik voel zoveel mededogen, ik voel bewondering, ik voel verbazing, ik voel angsten, ik voel zoveel maar wat altijd opnieuw terugkeert is vertrouwen.

Onder het voelen is er altijd opnieuw die basis van vertrouwen. Vanuit het vertrouwen richt ik mij op alles wat positief is, wat liefdevol is, wat mij blijmoedigheid, vreugde en steun en kracht geeft zoals mediteren, vriendelijk zijn, zoveel mogelijk als kan begrip hebben voor iedereen, aandacht voor je gezin, familie of vrienden, verbinding met God, mij verdiepen in spiritualiteit, spelen met kristallen en energie, mijn cursisten en klanten verder helpen met meditaties en gesprekken en nog zoveel meer.

En nee, ik sluit mijn ogen niet voor het leed van de wereld. Alleen leg ik mijn focus er niet op. Als het mij niet lukt op een mindere dag maak ik extra tijd voor meditatie en verbinding met God en dat brengt rust  geeft dan weer balans.

Dit wou ik met je delen omdat ik zoveel vragen krijg, delen dat vertrouwen zo belangrijk is.
Ik geef je nog iets mee, een mooie tekst waar je zeker kracht kan uitputten.

 

In de verbondenheid met Mij ontvang je de kracht om je goede voornemens uit te voeren.
Contact met Mij schenkt kracht voor het werk dat Ik graag wil dat je zult doen, dat werk waarvoor je, dat weet Ik het meest geschikt voor bent en dat jullie alleen kunnen doen en goed kunnen doen.
In contact met Mij is het dat je de genade ontvangt die alleen IK kan geven en die je in staat stelt op aanvaardbare wijze hen te dienen naar wie Ik je stuur en hen die Ik bij je breng. Ja, te midden van de afleidingen van de wereld – Leef in Mijn tegenwoordigheid en trek jezelf dagelijks terug om alleen te zijn met Mij

Author: Hilde