Home Verhaal “Het pad van de liefde” – deel 9/10

Verhaal “Het pad van de liefde” – deel 9/10

Verhaal “Het pad van de liefde” – deel 9/10

Deel 9

Ze ging alleen wonen. Ze vond een prachtig huis met veel licht en ruimte. Haar kind ging mee.
De eerste dagen was ze heel opgelucht dat ze deze beslissing had genomen en ervaarde ze een grote vreugde.
Gelukkig had ze goede vrienden die haar hadden geholpen met de verhuis. Zij steunden haar door dik en dun.
Na een aantal dagen kwam het besef van wat ze gedaan had en kwam ze in een diep dal terecht.

Ze kwam haar zelf tegen en een angst om echt alleen te zijn. Niet dat ze niet graag alleen was maar er kwam een oeroude diepe pijn opzetten. Dit was zo nieuw en beangstigend voor haar om te voelen hoe diep die pijn zat. Ze was nog nooit in haar leven alleen geweest, ze had altijd relatie’s gehad waardoor ze nooit alleen was. Maar dit gevoel ging veel dieper dan alleen te zijn. Met een bang hartje begon ze dit toe te laten, de pijn mocht er uit. Vele huilbuien, woede en frustratie’s volgden en de pijn knaagde rustig verder. Soms werd ze er echt wanhopig van. Toch moest ze hierdoor. Het diepe gevoel van pijn en alleen zijn wou gezien en geheeld worden. Langzaam werd het beter en door de steun van haar vrienden waar ze dag en nacht op kon rekenen om te praten en te ventileren hielp haar om met moed verder te gaan. De diepe pijn van alleen te zijn genas stilaan en na een aantal intense maanden werd ze weer vrolijker en had terug plezier in het leven. Toch had ze nog vele vragen over haarzelf en haar relatie’s en ging op onderzoek uit. Door die oeroude pijn toe te laten wist ze dat ze dat alle pijn die ze in haar relatie’s ervaarde bij haar zelf lag. Wat had ze veel pijn in haarzelf en ze zag in dat de ander zijn rol goed speelde en telkens op de pijnknopjes duwde. Die  verdedigde ze toen nog voluit door er met woede en ruzie op te reageren. Ze voelde aan dat alles bij haar zelf lag en je niet de schuld op een ander kon steken. Hemeltjelief, wat een inzicht.
Gelukkig was ze al begonnen met te leren over zelfliefde en dit had haar geholpen om alle pijn toe te laten. Maar waarom had ze zoveel pijn? Ze ging in gedachten naar haar verleden en begon daar antwoorden te zoeken. De diepe pijn had haar geleerd dat ze van jongs af aan een gevoel had van er niet te mogen zijn, niet goed genoeg te zijn waardoor ze geen vertrouwen had in de wereld maar ook niet in zichzelf. Ze zag patronen die naar boven kwamen waar ze altijd op een zelfde manier op reageerde en ging er goed naar kijken. Ze draaide zichzelf binnenste buiten om het allemaal te begrijpen. Ze kwam in een verdiepingsfase, een fase waar veel stilte voor nodig was. Gelukkig had ze er geen angst meer van en verstilde met veel onderzoek naar haar zelf. Het was een helende maar moeilijke periode. Ze ervaarde dat ze altijd opnieuw reageerde op situaties vanuit er niet te mogen zijn of niet goed genoeg te zijn. Het was precies een rode draad in haar leven die telkens geraakt werd door iemand of een situatie en hup daar ging ze weer in verdediging. Dit inzicht en dat ze geleerd had om niet meer te strijden tegen zichzelf waren nu grote hulpmiddelen. Ze leerde elke dag haar zelf en haar diepste roerselen beter kennen. Er kwam veel voorbij en telkens mocht ze dit herkennen, erkennen, aanvaarden en loslaten. Het was één heel groot proces waar ze ontzettend veel van leerde. En op een dag kwam er weer een nieuwe liefde op haar pad…

 

Deel 10

Die nieuwe liefde op haar pad was als een droom. Deze man was heel anders dan al de mannen die ze had gekend. Deze man luisterde, had begrip en ze kon er zo goed mee praten. Hij was ook nog knap om te zien. Ze kon het bijna niet geloven dat haar dit overkwam. Uren praten, filosoferen, diepgaande gesprekken voeren en samen hadden ze ook nog veel plezier. Ze genoot maar bleef toch heel voorzichtig. Haar hart was al zoveel gekwetst. Ze voelde dat ze haar hart nog niet kon openen hiervoor en ook vertrouwde ze het niet helemaal omdat ze het bijna niet kon geloven dat haar dit mocht overkomen. Toch vond ze hem leuk en intrigreerde hij haar.Healing Hilde
Hij voelde dit aan met zijn gevoeligheid en reageerde hierop met dat ze de tijd namen om elkaar langzaam te leren kennen. Ze bleven elkaar regelmatig zien.
Hij organiseerde leuke uitstapjes en zij nodigde hem regelmatig uit terwijl ze hem verwende met allerlei lekkers door haar kookkunsten. Ze werden beiden smoorverliefd. Ze hadden het heerlijk samen maar toch kwam ook het spiegelspel langzaam op gang. Ze woonden beiden apart en hij was gewend om heel onafhankelijk te zijn.
Zij daarentegen was gewend om afhankelijk te zijn in een relatie. Vanuit die afhankelijkheid had zij verwachtingen en hij had verwachtingen vanuit zijn onafhankelijkheid.
Zij verwachtte dat zij op de eerste plaats kwam en dat zij de belangrijkste persoon moest zijn voor hem, zeker nu ze samen een relatie hadden. Hij verwachtte dat hij zijn vrijheid mocht behouden om zijn eigen leven in te delen zoals hij gewend was. Dat bracht toch wel emoties en commotie met zich mee.
Die vrijheid was er niet om te tamboeren met anderen, dat interesseerde hem niet vertelde hij.
Hij was gewend om zelf beslissingen te nemen en zijn tijd in te delen met werk, vrienden en hobby’s.
Haar afhankelijkheid stond haar in de weg en van die vrijheid had ze behoorlijke angst. Het leek of ze daar niet bij hoorde en dat gaf een heel onveilig gevoel. Haar wantrouwen en jaloezie werd gewekt. Ze werd jaloers op iedereen die van hem aandacht kreeg en haar bezitterigheid werd vanuit haar afhankelijkheid ook aangesproken. Hij wist niet wat hem overkwam en hij had er het heel moeilijk mee dat zij hem niet vertrouwde.Hij kreeg het gevoel dat hij het niet goed deed. Hij kreeg angst om haar te verliezen en begon zich aan te passen aan haar angsten. Hij voelde dat zijn vrijheid hierdoor in het gedrang kwam maar hij zag haar te graag. Er kwamen soms heftige conflicten en de angsten van beiden werden zichtbaar voor elkaar. De ene had verlatingsangst en de andere had bindingsangst. Hoe moest dat nu verder? Wordt vervolgd…

Author: Hilde