Home Verhaal “Het pad van de liefde” – deel 1/2/3

Verhaal “Het pad van de liefde” – deel 1/2/3

Verhaal “Het pad van de liefde” – deel 1/2/3

Deel 1

Vanaf haar geboorte was ze op zoek naar de liefde die ze ooit kende. Het was een liefde waar ze gedragen werd.  Ze was onvoorwaardelijk.
Een bitterzoete herkenning die ze heel lang bij iedereen zocht. Later, als jonge vrouw droomde ze ervan deze terug te vinden in relaties.
Healing HildeHaar eerste relatie was één vol passie en drama. Daar werd ze zo onzeker van want alle ingrediënten kwamen er in voor.
Liefde, ruzie, jaloezie, angst en controle. Deze ervaring was zo vurig dat er verschillende emoties naar boven kwamen.
Emoties waarvan ze niet eens wist dat ze ze had.

Ze leerde dat vertrouwen aan een zijden draadje hing. Ook leerde ze dat als je van iemand hield angst kreeg om hem te verliezen.
Dat was een vreemde gewaarwording.  Een angst die je zo bekruipt als je iemand graag ziet.  Angst dat je hem zou verliezen.
Ze begreep niet waarom ze dit zo ervaarde.
Deze angst maakte dat er een controledrang kwam opzetten.  Controle om hem kost wat kost bij zich te houden, aan zich te binden.
Hij zat evenzeer met een angst maar deze vertoonde zich onder de vorm van jaloezie.
Jaloezie dat zij naar iemand anders keek en dat die andere misschien wel interessanter was dan hem.
Beiden voelden ze de neiging om mekaar te controleren en macht op mekaar uit te oefenen… allemaal vanuit die bron van angst. Hierdoor was er van gelijkwaardigheid totaal geen sprake.  Vanuit die controle en macht leerde ze zich verdedigen, fel, enthousiast en vurig. Het waren ervaringen die diep in haar geheugen gegrift werden. Ze leerde dat liefde niet zo mooi was als ze had gedacht.  Liefde toonde zich in zoveel verschillende facetten aan haar. Niet alles was kommer en kwel in deze relatie want ze mocht evengoed voelen dat ze erkend werd en geliefd was.
Deze momenten waren een stukje hemel op aarde. Dit kende en herkende ze, de liefde die je droeg.
Alleen verwarde ze deze voorwaardelijke liefde met de liefde die ze zocht.
Op een gegeven moment besefte ze… dat dit toch niet was wat wat ze zocht, liefde kon toch niet zoveel drama, ruzie en pijn veroorzaken.
Ze maakte de keuze om weg te gaan en ging een nieuw pad op.
Ben je benieuwd hoe dit verder evolueert?  Lees dan gerust verder.

 

 

Healing Hilde

Deel 2

Het nieuwe pad bleek een uitdaging. Ze koos om een tijd op zichzelf te wonen. Nieuwe vriendschappen werden geboren en langzaam werd haar hart geheeld. Ze genoot terug van het leven en was levenslustiger dan ooit. Er kwam een nieuwe man op haar pad.
Hij bedwelmde haar met zijn aandacht en groene ogen. Zij werd verliefd, vooral verliefd… op de aandacht van hem en al snel kwam er een relatie.
In deze relatie werd ze door haar partner op handen gedragen en leerde ze hoe het voelde dat alles rond haar draaide. Haar ego werd gevoed.
Helaas verloor hij een dierbare met als gevolg dat hij niet meer de volle aandacht aan haar kon geven. Hij had veel verdriet en veranderde.
Weer een nieuwe levensles.  De aandacht waar ze tot dan toe zo van genoten had was niet meer.  Ze ervaarde dit als een afwijzing en was nog niet rijp genoeg om te begrijpen wat er echt speelde bij hem.
Ze voelde zich afgewezen omdat ze niet meer de belangrijkste voor hem was en verweet hem dat er geen tijd meer was voor haar. Stilaan werd ze onzeker en keerde ze zich van hem af.  Hij begreep niet waarom zij zo reageerde, hij had toch alleen maar verdriet.  Langzaam groeiden ze uit elkaar en de relatie werd verbroken.
Ze besloot om terug meer te genieten van het gezelschap van haar vrienden die ze toch wel een tijdje verwaarloosd had.  Deze waren blij om haar terug te zien en gaven haar volop de aandacht, erkenning en vriendschap waar ze zo naar hunkerde.  Er ging een lichtje branden bij haar… bij haar vrienden voelde ze zich net zo geliefd door de aandacht als bij haar partner.  Ze zag in dat aandacht krijgen voor haar heel belangrijk was.  Iets wat ze ook in de vorige relatie tevergeefs had gezocht.  Ze leerde dat aandacht en erkenning een zeker gevoel van macht gaf. Een gevoel dat altijd blijvend gevoed moest worden want het hunkerde telkens naar meer.  Ze kreeg aandacht van anderen omdat zij mooi en slank was en begreep heel snel dat dit haar troef zou worden in dit leven.
Haar onzekerheid werd dikwijls gemaskeerd door haar toe te leggen op haar schoonheid.
Op een dag kreeg ze telefoon. Haar ex-partner had een tragisch ongeluk gehad. Door dit verlies zelf mee te maken leerde ze begrijpen wat voor impact zo een verlies op je heeft. De wereld staat dan een tijd stil.  Nu leerde ze ook dat het leven aan een zijden draadje hing en dat een verleden loslaten op deze brute manier niet gemakkelijk was.  En dan moet ze verder… meer daarover in deel 3.

 

 

Deel 3

Haar hart genas en ze wandelde verder op haar pad van de liefde.Healing Hilde
Ze kwam iemand tegen die haar overdonderde met zijn knappe uiterlijk.
Hier leerde ze dat ze hield van perfectie en niet van imperfectie. Veel draaide om perfectie voor beiden. Hij aanbad haar zolang ze slank en mooi was. Zij aanbad hem omdat hij zo knap was. Ze trouwden en zij werd zwanger. Ze verloor haar slanke figuurtje en de imperfectie stond op de loer. Hij keerde zich meer van haar af. Zij was niet meer perfect. Het kind kwam en was bijzonder voor beiden. Zij was nog mooi maar had het figuurtje niet meer. Helaas was dat een reden voor hem om zich af te sluiten. Zij werd beschimpt en gekleineerd omdat zij niet meer aan het perfecte beeld voldeed.
Ze verloor haar levenslust, haar liefde door de vernederingen. Zij werd ongelukkiger en hierdoor dikker. Dat was de genadeslag. Nu was de imperfectie duidelijk zichtbaar en hij kleineerde doodleuk verder. Ze werd onzeker en klein. De liefde was verdwenen en weer was er een kras op haar hart. Ze begreep dat echte liefde zich niet zomaar aan je presenteerde maar dat er vele voorwaarden aanhingen. Ze leerde dat ze moest voldoen aan allerlei voorwaarden. Ze leerde ook dat er grenzen waren aan vernederingen en vertrok met het kind dat ze onvoorwaardelijk lief had. Ze had geleerd dat je iets lang kon volhouden en dat op een gegeven moment de liefde voor haar zelf toch sterker was waardoor ze opnieuw koos voor haar zelf. Ze had vele vragen over de liefde en bleef zoeken naar de liefde waar ze zo op zoek naar was..het pad was nog niet ten einde… wordt vervolgd… blijf de blog volgen.

Author: Hilde