Home Een hart voor elkaar

Een hart voor elkaar

Een hart voor elkaar

We zien toch stilaan een verandering in de maatschappij. Vele mensen zorgen voor elkaar. Dat waren we min of meer kwijt door de drukte en stress van alledag. Onze maatschappij was gebaseerd op werken en er waren vele burn outs. Burn out is een ziekte die je dwingt om uit oude patronen te stappen. Het hoofd kookt dan over en het lichaam geeft allerlei signalen dat het genoeg is geweest.  We werden geleefd en veel mensen konden het niet meer aan. En dan is er ineens corona. We waren in shock en er gebeurde vanalles.

Eerst was er paniek en angst. De wereld stond even op zijn kop. Ieder mens werd geraakt, geprikt.Je zag in het begin hoe dat escaleerde met het hamsteren en na de allereerste chaos kwamen er nieuwe ontwikkelingen. Een hart voor elkaar.

De harten van de mensen worden geraakt in de hele wereld en daardoor komt er meer liefde vrij. De liefde waar er veel over geschreven werd en dat de meesten mensen zochten. Nu zie je dat vele mensen liefde in zich hebben maar dat er iets moest gebeuren zodat het kon vrijkomen.  Het is nog niet de onvoorwaardelijke liefde maar ergens krijgen we kansen om er mee te beginnen en dat is toch voor velen een nieuw begin.
Door dat er terug meer liefde voelbaar is, is er veel kans dat dit blijft groeien, en dat zijn mooie stappen naar een hogere liefde.

We hebben altijd twee keuzes van waaruit we kunnen reageren. Reageer je vanuit liefde of van vanuit je ego?Healing-Hilde
Hier gaat er het erom dat je bewust wordt van deze keuze.
Vanuit ego draait het vooral rond ik, ik wil, ik vind en je zorgt er voor dat je er zelf beter van word.
Vanuit liefde draait het vooral rond wij en samen beter worden.

Je wordt er nu bewuster van dat de liefde die je zolang zocht bij anderen in jezelf zit. Dat kan heel ongemakkelijk voelen omdat je dit niet gewend bent. Het lijkt alsof je je heel kwetsbaar opstelt. Je bent veel milder, hebt meer begrip, je bent zachter. Dat kan heel vreemd voelen maar tegelijkertijd voelt het ook natuurlijk aan. Van nature ben jij in je kern ook liefde maar door onze conditioneringen ben je daar niet meer ten volle van bewust. Nu worden deze conditioneringen geprikt, uitgedaagd en veel wordt omver gegooid.
Je bent aan het groeien naar iets nieuws en dat brengt in het begin ongemakken en chaos mee.

Toch zijn dat heel mooie stappen voor jezelf en de mensheid. Liefde die zich elke dag meer toont en met  nieuwe kleine pasjes andere dingen ontdekt. Liefde die je van nature uit bent en door corona geprikt wordt.
De liefde die door deze prikkel vrijkomt komt recht vanuit je hart.  Je hart dat doorheen de tijd, omwille van verschillende minder positieve ervaringen door jou verpakt werd in een schild.  Een schild dat ervoor zou zorgen dat je minder gekwetst werd.
Omdat we allemaal diep van binnen geraakt worden door de recente gebeurtenissen, zorgde dit voor barstjes in je schild.
Het schild dat je hart geen toegang gaf om mee te reageren in je dagelijks leven en om te stralen.
Naarmate het hart steeds meer verpakt werd in een schild kreeg het hoofd steeds meer vrij spel.
Het hoofd had voorrang en het hart werd dikwijls het zwijgen opgelegd.

Omdat het schild rondom je hart barstjes heeft gekregen kan het ook zijn dat er oud verdriet loskomt, verdriet of frustratie dat je lange tijd meezeulde. Dat voelt niet zo fijn maar is wel een positieve vooruitgang en dat ga je merken bij jezelf. Als je de behoefte hebt om te huilen, schreeuwen geef jezelf die kans.
Een tip, je auto is de beste plek hiervoor. Niemand hoort je, je valt niemand lastig en je kan razen en tieren zoveel je wilt.

Doordat je hart meer inspraak krijgt in je leven kan het ervoor zorgen dat je minder behoefte hebt aan oordelen, meningen, drama. Je hart spreekt een heel andere taal dan je hoofd. Je hart heeft geen oordeel, geen vooroordelen, laat ieder mens in zijn waarde. Zie je ook hoe positief het kan zijn dat je schild rondom je hart is geraakt?
Je hart krijgt de kans om open te bloeien en jij krijgt de kans om je vanuit je hart te laten leiden.

Geef jezelf de tijd, de kans om deze liefde vanuit je hart verder te laten ontwikkelen. Deze liefde helpt je ook met je schaduwkanten te accepteren en te omarmen en om je schaduwkanten in een later stadium niet meer belangrijk te vinden. Vier dat je liefde is wedergeboren.

Author: Hilde